Ontmoet Esker

Hoi!

Vandaag keek ik naar een aflevering Narcos via Netflix, bestelde ik een boek uit Amerika en zocht ik al lopend waar in de buurt een pinautomaat te vinden was. Allemaal heel logisch voor mij, maar het is niet zo lang geleden dat dit nog onvoorstelbaar was. De toenemende beschikbaarheid van informatie heeft ingrijpende consequenties voor ons gedrag. Tijdens mijn studie culturele economie ontdekte ik dat dit niet alleen voor ons gedrag geldt maar ook voor organisaties. In de muziek- en filmsector schieten nieuwe business models als paddestoelen uit de grond, en is het nog niet uitgemaakt wie gaat overleven. Ik geloof dat we nog maar aan het begin staan van de veranderingen die plaats gaan vinden door digitalisatie.

Online marketing staat midden in deze veranderingen en ik denk graag mee over de mogelijkheden die het internet hiervoor biedt. Voor mijn masterscriptie analyseerde ik kwantitatief online reviews omdat die beschikbaar waren. Hiervoor kon ik slechts gebruiken van wat er openbaar is. Het maakte mij erg nieuwsgierig naar wat bedrijven zelf aan data over het gedrag op hun website hebben en naar de (marketing) mogelijkheden die dit biedt.

SCHAAL+ biedt me de mogelijkheid over online marketing te leren en dit meteen in de praktijk te brengen bij drie verschillende organisaties. Omdat het programma zich op de gehele breedte van online marketing richt, kan ik er ook achter komen wat wel en niet bij mij past. Hiernaast ben ik ervan overtuigd dat alle online marketing kanalen een andere functie hebben, maar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Naast online marketing interesseer ik me in zowat alles wat cultureel is. Van jongs af aan fascineerde beeldende kunst mij, waardoor ik kunstgeschiedenis ben gaan studeren. En met de jaren kwam daar steeds meer muziek, theater en film bij. Wanneer creatievelingen die disciplines weten te mixen, dan ben ik zeker van de partij.

Dus, heb je nog een goede culturele tip, dan kan je me bereiken via: esker.sterneberg@schaalplus.nl

Wie weet tot snel!

Esker Sternberg | Linkedin

Deel dit bericht