3 tips om van toptalent naar topper te transformeren

schaal+ digital marketing trainee sem scholten

BLOG – Begin jij binnenkort aan je eerste baan bij een grote organisatie of corporate? Twee maanden geleden begon ik aan mijn eerste SCHAAL+ opdracht bij Oxxio en Eneco. In deze blog geef ik je 3 tips waarmee jij jouw eerste maand als starter bij een corporate tot een succes maakt. Een goed begin is immers het halve werk!

Tip 1: Wie, wat, netwerk

Misschien herken je dit wel van je eerste stagedag of toen je een bijbaantje naast je studie had. Je komt ergens binnen en voor je het weet, ben je tig keer welkom geheten en heb je het halve kantoor al de hand geschud. Om er vervolgens achter te komen dat je alleen nog de namen van twee teamleden, je manager en Linda van HR hebt onthouden. Geen zorgen, kan iedereen overkomen. Al helemaal bij een corporate met een paar duizend werknemers.

Wat mij heel erg heeft geholpen is het ‘koffie drinken’ fenomeen. Als iemand voorstelt om eens een keertje koffie te drinken, ga hier dan zeker op in! Niet alleen een mooi moment om een collega beter te leren kennen en inzichten in de organisatie te vergaren, maar ook om jezelf te etaleren en te vertellen wat je komt doen binnen de organisatie.

Tip 2: #Durftevragen

Wanneer je nieuw bent in een organisatie geniet je bepaalde voordelen. Een van deze voordelen is dat je letterlijk alles kunt vragen, aan vrijwel iedere collega. Wees ook niet bang om iemand nogmaals te vragen wat zijn of haar naam ook alweer was. Iedereen begrijpt dat er veel op je afkomt in de eerste weken. Of je nu als starter of ervaren rot binnenstapt. Het maakt helemaal niets uit.

Je kan je natuurlijk beperken tot de inkoppertjes: “Waar vind ik de koffieautomaat?” of “Wat is het wifi-wachtwoord?” maar durf verder te kijken. Wees niet bang om ook kritische, inhoudelijke vragen te stellen. Durf te vragen waarom bepaalde processen op manier A worden uitgevoerd of wat de rol van persoon B in project X nou precies is. Wees ook alert op het antwoord als je vragen stelt. Wanneer het antwoord “omdat we dat altijd al zo doen” of “geen idee” is, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

Pro-tip: Waar ikzelf in het begin tegen aanliep, was dat ik sommige vragen niet stelde. Ik vulde ze al in vanuit mijn eigen ervaringen en opvattingen. Iedere organisatie heeft echter een eigen cultuur, omgangsnormen en taaltje. Door vragen te stellen laat je niet alleen zien dat je nieuwsgierig of geïnteresseerd bent, maar ook dat je informatie die je tot je neemt ook echt verwerkt. Deze ‘check-vragen’ stel je bijvoorbeeld niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen te laten inzien dat je iets begrijpt zoals zij het bedoelen.

Tip 3: Zoek een buddy of mentor

Tijdens het Digital Marketing Traineeship van SCHAAL+ is er veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. In hoog tempo leer je niet alleen over de laatste ontwikkelingen in Digital Marketing, maar ook over je eigen kwaliteiten en valkuilen. Het merendeel van de tijd zit je echter bij een opdrachtgever. Optimaliseer jouw groeicurve op zowel professioneel als persoonlijk vlak door ook bij je opdrachtgever een mentor of buddy te zoeken die jou kan helpen als jij ergens tegenaan loopt. Benader in je eerste weken je manager of een ervaren collega en vraag of deze persoon regelmatig feedbacksessies met jou wil houden. Door je leerdoelen met je buddy of mentor te delen en regelmatig je ontwikkeling te bespreken, ontwikkel jij je in no-time van toptalent tot topper.

Wil je meer weten over het SCHAAL+ Digital Marketing Traineeship, meer tips voor starters of graag eens een kopje koffie drinken? Mail dan naar sem.scholten@schaalplusser.nl of stuur een berichtje op LinkedIn.

Digital Marketing Talent Sem

Sem Scholten

Analytisch | Leergierig | Resultaatgericht | Data & Fact based | Fitness | Internetcultuur