Digital young marketingprofessional Bart: groei in data-analyse en marketing automation

Digital Marketing Talent Bart

BLOG | Digital young professional Bart koos na zijn master Business Administration voor deelname aan het programma van SCHAAL+. Tijdens de eerste helft van het programma werkte hij voor PGGM&CO, waar hij zich o.a. bezighield met digitale klantreizen. Hier ontwikkelde hij ook een passie voor data-analyse, waarin hij tijdens het tweede deel van het programma verder wil gaan groeien.

Bart: “De klantbehoefte vormde altijd het startpunt voor onze klantreizen die leidden naar een passende oplossing voor de klant, bijvoorbeeld een webinar of een hulpgids. Het uitdenken van zo’n klantreis en het goed invulling geven is een heel gepuzzel, maar als je alle positieve reacties leest van mensen die zijn geholpen weet je weer waarvoor je het allemaal doet!”

Steile leercurve op het gebied van agile werken en marketing automation
Bart heeft veel geleerd op het gebied van agile werken. “Hiermee breng je zelf structuur aan in je werk en houd je ook je collega’s scherp. Het mooiste vind ik dat je in korte sprints al resultaten boekt, waarmee je uiteindelijk je steentje bijdraagt aan het behalen van de kwartaaldoelen.” Ook de transitie naar marketing automation was erg leerzaam, zowel dankzij het werken met Google Analytics en Hubspot als dankzij de passie voor data-analyse die Bart hierbij ontdekte. Bart: “Ik vind het mooi om op basis van deze bevindingen marketingcampagnes te bedenken en deze vervolgens te automatiseren.”

Groeien op het gebied van data analyse en marketing automation
De ontwikkeling op het gebied van marketing automation en data-analyse wil Bart graag doorzetten. “Daarnaast heb ik ook op persoonlijk vlak stappen gezet. Hierbij denk ik vooral aan het overtuigend overbrengen van mijn eigen inzichten en het onafhankelijker worden in nemen van beslissingen. Ik hoop dat ik deze groei kan doorzetten bij een tweede opdracht. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit om in een nieuwe omgeving aan de bak te gaan!”

Digital Marketing Talent Bart Winter

Bart Winter

Digital young marketing- en communicatieprofessional bij SCHAAL+