Hoe SCHAAL+ helpt om snel impact te maken bij mijn eerste werkgever

Dylan_blog

BLOG – Persoonlijke coaching, masterclasses over alle aspecten van user experience design en aan de slag bij mooie organisaties. Toen ik als net afgestudeerde UX Designer opzoek ging naar een geschikte werkgever kwam SCHAAL+ al snel op mijn pad. Ik was vrijwel direct enthousiast. Nu ruim een jaar verder kan ik met zekerheid zeggen dat ik niet alleen verrassend snel gegroeid ben als ontwerper, maar dat ik ook echt impact heb kunnen maken bij mijn opdrachtgever. Ik deel daarom mijn ervaring met jou!

De start bij mijn eerste project
Voor mijn eerste opdracht bij SCHAAL+ ben ik gestart als UX Designer bij de ANWB in het ‘Verzekeren Service Team’. De eerste weken daar waren zoals verwacht natuurlijk even wennen. Ik was vooral bezig met doen wat er van mij gevraagd werd, zonder daar al te veel vragen bij te stellen. Hierdoor was ik het grootste deel van de tijd bezig met het uitwerken van schermen en het doen van simpele gebruikerstests. Op zich prima, maar als UX Designer kun je natuurlijk veel meer brengen dan dat.

Hoe SCHAAL+ mij heeft geholpen
Met de hulp van mijn persoonlijke coach bij SCHAAL+ en de individuele coachingsgesprekken met de Droomfabriek, bleef ik reflecteren op mijn eigen functioneren en kon ik gaan onderzoeken hoe ik vanuit mijn expertise meer kon bijdragen aan projecten. Zodoende ben ik met mijn PO om de tafel gegaan en heb ik een aantal voorstellen gedaan over hoe ik in een eerder stadium van een project van waarde kon zijn. Dit resulteerde in een reeks van succesvolle sessies en workshops met stakeholders, gebruikers en andere belanghebbenden. Dat leidde tot een verandering van waar voorheen nog veel werd gedacht vanuit functionaliteiten en aannames, er nu verschillende ontwerp uitdagingen zijn opgelost waarin de gebruiker centraal is gezet.

Snelle groei door SCHAAL+
Als startende UX Designer is het ondernemen van degelijke stappen vaak een ingewikkeld en lang proces, waarin onzekerheid bij de meesten de grootste valkuil is. Met hulp van mijn persoonlijke coach bij SCHAAL+ heb ik dit proces aanzienlijk kunnen inkorten waardoor ik niet alleen zelf een hele grote stap in mijn carrière heb gemaakt, maar ook snel effectief kon zijn voor mijn opdrachtgever. Een perfect voorbeeld van een win-win situatie!

Wil je meer weten over hoe ik dit heb aangepakt bij mijn opdrachtgever of heb je zelf een interessant verhaal over toen jij startte bij je eerste werkgever? Laat het mij weten via dylan.kors@schaalplusser.nl!

Digital Design Talent Dylan

Dylan Kors

Rotterdam | Feyenoord | Luide gitaarmuziek | Indisch eten | De derde helft