ING Workshop met Ladies that UX bij SCHAAL+

Ladies-workshop-1

NIEUWS – Dinsdagavond 21 november waren de Ladies that UX te gast bij SCHAAL+ voor een workshop onder leiding van Bas Monster (Innovation Driver) van ING. Centraal in de workshop stond de door ING ontwikkelde PACE methodiek, waarmee ING de vernieuwing van haar dienstverlening probeert te versnellen.

Pace methodiek

Met PACE komen design thinking, lean en agile samen. Voor de meeste ontwerpers zijn dat natuurlijk bekende begrippen. Wat PACE bijzonder maakt is dat het in de vorm van een goed omschreven methodiek business, design en ontwikkeling bij elkaar brengt en het vernieuwingstraject gefocust houdt op de eindklant.

Workshop en netwerkborrel

Het was een inspirerende avond, waarbij we in de workshop aan den lijve hebben kunnen ondervinden hoe deze methodiek werkt. In groepjes hebben we dit toegepast op een zelfgekozen casus, waaruit maar weer bleek dat zo’n methode makkelijker is gezegd dan gedaan. Onder leiding van Bas hebben uiteindelijk alle groepjes hun casus weten om te werken tot een verifieerbare hypothese en dit aan elkaar gepresenteerd. De avond werd uiteindelijk besloten met een gezellige netwerkborrel.

SCHAAL+

Redactie