Steven van Belleghem & bootcamp bij centraal beheer

Steven-van-Belleghem-bij-Centraal-Beheer

BLOG – Chinezen die bedelen met QR-codes. De Chinese overheid die inwoners op basis van hun online gedrag een rating gaat geven. En de morele discussie van zelfrijdende auto’s: laat je de bestuurder of voor de voetganger sterven als de auto de keus maakt? Het zijn technologische ontwikkelingen die al veel verder gaan dan we ons realiseren. Hoe bereid je je als organisatie hierop voor?

Steven van Belleghem nam een groep SCHAAL+’ers bij Centraal Beheer mee in de derde fase van digitalisering: de fase van verregaande automatisering en artificiële intelligentie. Als wij dachten dat we veel wisten over digitale trends, staan we na deze ochtend weer even met beide benen op de grond.

 

 

Vervang fear door excitement

Waar wij als jongeren vooral enthousiast zijn over hoe deze ontwikkelingen ons leven makkelijker gaan maken, zijn ook veel mensen angstig. Want wat als de stroom uitvalt? Of robots té slim worden? Steven’s advies is toch om enthousiasme de bovenhand te geven. Want hoe handig is het als we straks onze pinpas weg kunnen gooien omdat betalingen via onze telefoons gaan? Dat we zonder te betalen de supermarkt uit kunnen lopen, want ook dat gaat automatisch. Dat we alleen maar ‘Alexa’ of ‘Hey Google’ hoeven roepen om op onze wenken bediend te worden?

Een interessante ochtend, met als conclusie voor Centraal Beheer: laat optimalisatie van je werk van gisteren even los, maar denk na over hoe de wereld er overmorgen uitziet. En reverse engineer vanaf daar. Alleen zo maak je kans om ook maar in de buurt te komen van de innovatie die nodig is.

 

Innovatie en LAB55

En die innovatie: dat is precies wat LAB55 als doel heeft voor Centraal Beheer. LAB55 is het innovatielab van Centraal Beheer. Hun doel is om bestaande processen en denkwijzen los te laten, en ruimte maken voor nieuwe ideeën en verrassende concepten. Zo werkten ze samen met start ups bijvoorbeeld aan Roadguard en het Dyslexiefont. Daarom zet LAB55 de deuren open voor startups, zzp’ers, ondernemers en studenten. Om frisse energie en ideeën binnen te halen. En vorige week haalde LAB55 de jonge talenten van SCHAAL+ naar binnen. ’s Ochtends bij de presentatie van Steven, ’s middags voor een bootcamp.

 


Roadguard: één van de succesvolle startups van Lab55, de persoonlijke pechhulp on demand via je smartphone.


Samen met Dyslexiefont voegde LAB55 een nieuw lettertype toe aan de website van Centraal Beheer voor mensen met Dyslexie.

 

Bootcamp door SCHAAL+

Ik werk nu 3 maanden als Online Specialist bij Centraal Beheer. Samen met LAB55 bedacht ik een mooie case voor een bootcamp: het vergroten van de online zichtbaarheid van LAB55. Op dit moment hebben ze één pagina op de website van Centraal Beheer: lang niet genoeg om goed uit te leggen wat ze allemaal doen. Zoals het bieden van een Seats2Meet werkplek, het organiseren van pitchevents voor Start ups, het Accelerator programma en organiseren van workshops.

De opdracht voor de SCHAAL+’ers: kom met een concreet voorstel voor uitbreiding en optimalisatie van de website van LAB55. Om zo de zichtbaarheid onder start ups en Achmea collega’s te vergroten. Die uitdaging ging de groep graag aan!

 

Van schets tot scherm bij groep 1

 


De screens van groep 2

 

And the winner is…

Een leuke middag, waarin 2 teams een voorstel van concept tot mock-ups uitwerkten. Na een middag geconcentreerd werken, presenteerden ze hun ideeën aan de collega’s van LAB55 en Centraal Beheer. Allebei de voorstellen waren een applausje waard: ze waren goed onderbouwd en stelden de bezoeker centraal. Het winnende team won het op realiseerbaarheid en hun mobile-first insteek. Een leuke dag voor de SCHAAL+’ers, die afgesloten werd met een borrel. En LAB55 gaat met beide voorstellen aan de slag om de website te optimaliseren!

 

Myrna Pruijn

Digital talent bij SCHAAL+ | Houdt van computers en collega’s | Wordt weer even kleuter met Snapchat filters | Altijd op zoek naar (internet)verbinding, dus link gerust op LinkedIn