UX design op de kaart bij organisaties met nieuw programma

SCHAAL-1595

UX design is een onmisbare component voor klantfocus; dat vraagt om investering in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Op 1 oktober start een groep high potential UX design professionals met ons programma in samenwerking met Keen Design. Eén jaar lang volgen zij een uniek programma waarbij wij de scholing, persoonlijke ontwikkeling en begeleiding verzorgen. Gelijktijdig werken zij bij vooruitstrevende organisaties in UX design zoals Eneco, ANWB, de Volksbank, Nutreco, Gazelle en vanaf oktober Vattenfall.    

SchaalX directeur Rik de Boer: “Onze digital programma’s, gericht op de ontwikkeling van actuele (vak)kennis, persoonlijk leiderschap en het verbeteren van soft- en hard skills, sluiten nauw aan bij de behoefte van organisaties om zich digitaal te blijven vernieuwen en vooruitgang te blijven boeken. Dit geldt zeker voor een vakgebied als UX design.” 

Eerder dit jaar kondigden SCHAAL+ en Keen Design aan hun samenwerking te intensiveren om een oplossing te bieden voor de groeiende vraag naar UX design professionals. Samen faciliteren zij organisaties bij de instroom van goed opgeleide UX design professionals.

Eén van de deelnemende organisaties voor wie het programma bijdraagt aan instroom van digital design talent, is energiebedrijf Vattenfall. Vanaf oktober zal een UX designer uit ons programma het team van Vattenfall gaan versterken.

Marco Moerman , manager manager agile delivery Vattenfall: “De reden om voor SCHAAL+ te kiezen is vanwege de passende begeleiding bij junior medewerkers. Hierdoor wordt mijn team rijker aan diversiteit en kennis. De scholing, persoonlijke ontwikkeling en begeleiding die geboden wordt tijdens het programma gaat terugvloeien in mijn team. Dit is voor mij zeer waardevol!” 

Ook start er een UX Professionals programma en een UX Lead programma in samenwerking met Keen Design, gericht op de ontwikkeling van medior en senior digital design professionals. Het UX Professional programma is erop gericht digital designers verder te helpen ontwikkelen. Gedurende zes maanden kunnen zij rekenen op een intensief programma met kennissessies, ervaringsuitwisseling en individuele coaching. Voor digital designers die in de rol van UX Lead fungeren biedt het UX Lead programma de mogelijkheid in drie maanden te bouwen aan de skills die hen in staat stellen op een volwassen niveau de rol van UX Lead te vertolken.

Tot slot maakt de UX Maturity Review onderdeel uit van het aanbod. Om organisaties in het geheel te helpen met versnellen op het gebied van digital design wordt de huidige stand van zaken van de UX design competenties binnen een organisatie vastgesteld. Hieruit volgt een praktisch advies op maat.

Hans Kemp, Principal Consultant bij Keen Design: “Voor Eneco hebben wij onlangs een UX Maturity Review uitgevoerd. We kijken dan naar de design competenties binnen de organisatie en doen aanbevelingen die helpen bij het strategischer inzetten van UX teams om zo de organisatie als geheel vooruit te helpen op het gebied van digital design. Heel belangrijk hierbij is het meenemen van hele organisatie in design thinking en de focus op de klantbehoefte. Voor Eneco betekende dit bijvoorbeeld dat wij o.a. aanbevelingen hebben gedaan voor de optimalisatie van de agile workflow, waarbij we ons advies richtten op het valideren van aannames alvorens features te gaan ontwikkelen.“ 

Team Digital Design

Digital Design professional bij SCHAAL+