Digital Design Advanced Traineeship

 

Het digital design advanced traineeship is een verdiepend programma voor digital design young professionals met één tot drie jaar werkervaring als designer. Je komt 12 maanden in dienst bij SCHAAL+ en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Eens per week neem je deel aan masterclasses, bootcamps of intervisiebijeenkomsten, zodat jij je samen met je SCHAAL+ collega’s blijft ontwikkelen. 

 

Als digital designer sla je de brug tussen technologie en mensen. In ons traineeship ontwikkel je kennis en vaardigheden die nodig zijn om oplossingen te ontwerpen die waardevol zijn voor organisaties en gebruikers. Het programma richt zich op diverse aspecten van digital design: service design, interaction design en visual design. Jij bepaalt hoe je jouw profiel verder wilt verdiepen of verbreden en je SCHAAL+ coach begeleidt jou om dit direct in praktijk te brengen door een on-the-job coachingstraject.

 

Het traineeship

Digitaldesign3_650x400

Specialisaties

 

Jij kiest waarin jij je wil verdiepen of verbreden. ‘Service design’ gaat over de conceptueel-strategische aspecten van digital design met veel aandacht voor onderzoeksmethoden. ‘Interaction design’ gaat over het functioneel uitwerken en valideren van oplossingen. Bij ‘Visual design’ ligt de nadruk op het visueel detailleren van het digitale ontwerp en testen bij gebruikers.

Digitaldesign_650x400

Masterclasses

 

Iedere week volg je samen met de andere digital design young professionals een masterclass, werk je aan een bootcamp of neem je deel aan een intervisie gesprek. Dit gebeurt op kantoor bij SCHAAL+ of op locatie bij één van de opdrachtgevers. Deze dagen staan in het teken van jouw ontwikkeling in kennis, competenties en vaardigheden.

Digitaldesign2_650x400

Persoonlijke begeleiding

 

Je wordt door jouw SCHAAL+ coach begeleid bij de invulling van jouw rol. Deze coach is zelf een ervaren digital designer en biedt jou de handvatten om je skills verder te ontwikkelen door ‘training on the job’. Je coach zorgt daarmee voor een goede landing bij je opdrachtgever. Vanuit De Droomfabriek word je begeleid in jouw persoonlijk leiderschap.

Hoe word je een SCHAAL+’er?

1

Kennismaking

In één of twee gesprekken maak je kennis met SCHAAL+, horen wij graag wat jouw ambities en interesses zijn en waarom je wilt deelnemen aan ons digital design traineeship.
2

Matching

In overleg met jou leggen we je profiel voor aan één of meerdere opdrachtgevers. De uitkomst hiervan en de eventuele vervolgstappen delen we vervolgens met jou.
3

Kennismaking met opdrachtgever

Je gaat op gesprek bij één van onze opdrachtgevers om kennis te maken en te kijken of er een match is. Jij bepaalt voor jezelf of je denkt dat de opdrachtgever bij jou past.
4

Start bij jouw opdrachtgever

Als zowel bij jou als bij de opdrachtgever na de kennismaking het licht op groen staat, teken je het contract bij SCHAAL+ en ga je aan de slag!

Waar jij kan komen te werken?

Waarom dit (n)iets voor jou is:

Jij hebt een hbo / wo achtergrond en 1 tot 3 jaar werkervaring op het gebied van UX / UI Design

Jij vindt visueel maken van customer journeys en klantbehoeftes het leukste wat er is

Jij bent leergierig en wekelijkse masterclasses zijn voor jou eigenlijk nog te weinig

We hoeven jou niks meer te leren over het vak, maar je wil gewoon werkervaring opdoen

Jij wil jouw vakkennis blijven ontwikkelen, maar zit niet te wachten op ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden

Jij werkt het liefst solo in plaats van in multidisciplinaire teams

Annemee_200x200
Het digital design traineeship van SCHAAL+ is de perfecte kans. De masterclasses en persoonlijke coaching geven mij de mogelijkheid om mijn vaardigheden en skills omtrent UX research en design naar een hoger niveau te tillen en in de praktijk toe te passen bij mijn opdrachtgever a.s.r. - Annemee Holtslag

Solliciteer!

Yes, leuk dat je bij ons aan de slag wil! Bij het digital design advanced traineeship kun je doorlopend solliciteren. Dit betekent dat je niet met een hele groep tegelijk start, maar dat we je profiel matchen op wat er bij onze opdrachtgevers gevraagd wordt.

 

Is dit iets voor jou? Meld je hieronder aan. Je komt terecht op de vacaturetekst bij SchaalX waar je kunt solliciteren. SchaalX is onze moederorganisatie.

Jaap Konter

Vragen over het Digital Design Advanced Traineeship? Neem dan contact op met Jaap.

SCHAAL+ BV

Pythagoraslaan 101

3584 BB Utrecht

(030) 263 14 14