Digital Marketing of

Digital Communication Traineeship

 

Als digital young professional kom je 1,5 jaar in dienst bij SCHAAL+. In die periode ga je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag met een digital marketing- of communicatievraagstuk. Je kiest uit één van de drie digital richtingen:

 

  • marketing
  • communicatie
  • overheidscommunicatie

 

We begrijpen dat jij graag wil blijven leren en daarom verzorgen wij gedurende het hele traineeship masterclasses, bootcamps en intervisies zodat jij je blijft ontwikkelen in je kennis, competenties en vaardigheden.

 

Welke richting kies jij?

Blog_millennials_adviezen

Marketing

 

Je ontwikkelt je breed in online & digital marketing met onderwerpen als mobile marketing, SEO, SEA, (social) analytics, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse, online mediaplanning, persuasion en influencer marketing. Hiermee leg je een stevige basis in online marketing. Jij ontwikkelt jezelf als T-shaped digital marketeer en ontdekt of je een generalist of juist een specialist bent.
Digitalcommunicatie1_650x400

Communicatie

 

Je krijgt inzicht in digitale communicatie met onderwerpen als online PR, corporate communicatie, digitale reputatie- en issuemanagement, maar ook ontwikkel je persona’s en journeys en leer je over webanalytics en online mediaplanning. De onderwerpen die aan bod komen, geven jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in het specialisme dat je leuk vindt en waar je goed in bent.
Digitalcommunicatie_650x400

Overheidscommunicatie

 

Je leert om te gaan met bestuurlijke en politieke verhoudingen die nodig zijn om succesvol te zijn in overheidscommunicatie. Naast persoonlijke vaardigheden ontwikkel je je op onderwerpen als strategische crossmedia- en contentstrategie, nudging, community building, toptakenmanagement, digitale reputatiemanagement, monitoring webcare en accessability.

Wat jij krijgt

Werkervaring bij verschillende opdrachtgevers

Je doet werkervaring op bij twee verschillende opdrachtgevers. We kijken of de organisatie, het team en de opdracht bij jou passen en houden rekening met jouw reistijd. Je kunt bij ieder bedrijf in Nederland terechtkomen: van start-up tot corporate.

Persoonlijke begeleiding

Naast jouw vaste coach als aanspreekpunt word je door een team van professionals begeleid tijdens je traineeship, zodat jij succesvol kunt zijn in je werk. We begeleiden je vakinhoudelijk, op persoonlijk vlak en bij nevenactiviteiten die bij het traineeship horen.”

Masterclasses

Om de week volg je samen met jouw tribe een masterclass, werk je aan een bootcamp of krijg je intervisie. Dit gebeurt op kantoor bij SCHAAL+ of op locatie bij één van de opdrachtgevers. Deze dagen staan in het teken van jouw ontwikkeling in kennis, competenties en vaardigheden.

Hecht netwerk van young professionals

Je start met maximaal 10 andere young professionals in een kleinschalige tribe: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk. Je krijgt toegang tot het netwerk van huidige young professionals en alumni, met wie je kunt sparren over inhoudelijke onderwerpen.

Hoe word je een SCHAAL+’er?

1

Kennismaking

In twee gesprekken maak je kennis met SCHAAL+. We kijken of er een match is, horen graag wat jouw verwachtingen zijn en vertellen meer over het traineeship.
2

Assessment

Als de kennismaking van beide kanten goed bevalt, word je uitgenodigd voor een assessment, waar een profiel wordt geschetst over jouw intelligentie, persoonlijkheid en leerdoelen.
3

Introductietraining

Als je het assessment haalt, mag je officieel aan de slag bij SCHAAL+. Je volgt samen met jouw tribe de introductietraining van drie weken.
4

Start bij jouw opdrachtgever

Je gaat op gesprek bij een van onze opdrachtgevers om kennis te maken en te kijken of er een match is. Bij groen licht ben je klaar om te starten!

Waar jij kan komen te werken?

Waarom dit (n)iets voor jou is:

Jij bent hbo / wo afgestudeerd en wil graag full-time werkervaring op doen

Jij duikt graag in data: daar zijn de mooiste klantinzichten te vinden

Jij durft te experimenteren en wordt enthousiast van nieuwe ontwikkelingen

Jij al meer dan 2 jaar werkervaring hebt binnen online marketing / communicatie

Jij wil jouw vakkennis blijven ontwikkelen, maar zit niet te wachten op ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden

Jij wil puur werkervaring opdoen, inhoudelijk hoef jij niks meer te leren.

Lisa_200x200
De uitdagende opdrachten en de masterclasses zorgen ervoor dat ik mijn competenties snel kan ontwikkelen en dat ik op persoonlijk vlak kan groeien. Je start het traineeship niet alleen, maar met een groep enthousiaste young professionals. Hierdoor kun je altijd sparren met je groepsgenoten en zijn de masterclasses heel gezellig! - Lisa de Jong

Solliciteer!

Yes, leuk dat je bij ons aan de slag wil! Helaas zit de eerstvolgende tribe al helemaal vol. Wel kun je een open sollicitatie achterlaten, zodat we contact met je kunnen opnemen als we een nieuwe tribe gaan opstarten.

Vincent Roders

Vragen over het Digital Marketing Traineeship? Neem dan contact op met Vincent.

SCHAAL+ BV

Pythagoraslaan 101

3584 BB Utrecht

(030) 263 14 14

Digital Marketing Traineeship

Vincent Roders

Email: vincent.roders@schaalplus.nl

Telefoon: +31 6 3450 1862

Digital Design Traineeship

Hans Kemp

Email: hans.kemp@schaalplus.nl

Telefoon: +31 6 1548 8335