Nooit meer banden plakken met de ANWB

BLOG – In mijn vorige blog vertelde ik over mijn ervaring bij Simyo. Vandaag neem ik je mee naar het bezoek bij een van de andere winnaars van Het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland: ANWB.

Na de lunch zijn we in de auto gestapt naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag, die dit jaar haar 135-jarig bestaan viert. Mijn verwachtingen waren hoog, nadat ik van een vriend over zijn Pech hulp fietsabonnement hoorde. Nooit meer je bank plakken? Klink ideaal! Een fietswegenwacht die je ook nog eens naar je bestemming brengt als je fiets niet 1-2-3 te repareren valt? Een droom!

Wij spraken daar Marga de Jager (directielid): “Ja dit is inderdaad heel handig. Het idee is ontstaan vanuit het groeiende aantal E-bikes dat wordt gebruikt. Dat zijn nogal zware fietsen om naar de fietsenmaker te slepen.

Marga ziet een belangrijke shift in de behoeften van de klanten. Volgens haar nemen klanten steeds vaker de Bol.com quick-fix mentaliteit over: ‘Vandaag bestelt, morgen in huis’ – maar dan meer richting de Autopech? Binnen een minuutje hulp graag’.

We zien hierbij dat de bekwaamheid van de monteur net zo belangrijk is als de digitale ondersteuning. Mensen willen bijvoorbeeld in de app zien over hoe lang de monteur dan komt“.

Ook licht Marga een tipje van de sluiter op over een nieuwe dienst die deze maand wordt gelanceerd: de Altijd Blijven Fietsen-verzekering. Een samenwerking met Gazelle, een opsporingsdienst en KPN. Fiets kwijt of gestolen? Zo vind je je E-bike altijd, zelf tot op de meter accuraat.

Voor ons zijn samenwerking met ander partijen zoals bijvoorbeeld de NS, Schiphol, zusterbedrijven in het buitenland en technische bedrijven cruciaal om te innoveren. We moeten onszelf blijven heruitvinden en hierbij leren we van zowel onze geschiedenis en grote beslissingen die jaren geleden zijn gemaakt als van andere bedrijven en partners“.

Benieuwd wat ik er van de ANWB vind? Een oer-Hollands bedrijf dat de veranderende behoeftes van de klant snapt en daarin meegaat. Op naar de volgende 135 jaar!

Over mij

Gabriëla van der Hel

Ik hou van schrijven, yin yoga, reizen en ben ik verslaafd aan pure chocolade van tenminste 85% cacao. Hoe bitterder, hoe beter (t.o.v. chocolade dan...niet het leven!). Ik werk nu voor startup Duxxie als 'queen of online content'.