Rik de Boer

Rik de Boer

“Als je ergens echt in gelooft, kun je samen heel veel bereiken. Opgeven is daarbij geen optie”

Oprichter

Wie ben ik?

Als oprichter van SCHAAL+ geloof ik als geen ander in de kracht en energie van jong talent. Vooral als we hun digitale mindset en frisse blik kunnen koppelen aan de discipline en ervaring aanwezig in organisaties. Mijn rol binnen SCHAAL+ is om ervoor te zorgen dat we als team jong talent helpen in hun ontwikkeling en tegelijk organisaties helpen bij de werving, selectie en integratie van jong digitaal talent. We slaan niet alleen de brug, maar verzorgen ook de scholing en begeleiding om hen meteen op volle kracht mee te laten draaien in organisaties. Daarbij helpen we bij het on-boardingproces en zorgen tijdens de opdracht voor begeleiding op de achtergrond.

 

Na mijn studie International Marketing Management en mijn MBA startte ik op de arbeidsmarkt in een tijd dat ik als marketeer nog verantwoordelijk was voor onder andere brochures en vakbeurzen. Iedereen heeft altijd een beetje geluk nodig in zijn carrière. Mijn geluk was dat in mijn tweede functie bij het Amerikaanse bedrijf Stanley (o.a. bekend van het Stanley mes) na 4 jaar gevraagd werd om op het hoofdkantoor in de VS te komen werken. Zo vertrok ik op mijn 31ste voor uiteindelijk bijna 4 jaar naar Amerika. Een unieke en zeer nuttige ervaring waar mijn laatste functie director marketing was. Na terugkomst in Europa heb ik nog een aantal maanden als freelance marketing- en sales director gewerkt waarna ik besloot van branche te wisselen. Ik maakte de omslag naar recruitment. Het recruitmentvak brengt voor mij 3 mooie dingen samen namelijk mijn passie voor marketing- en communicatie, mijn interesse in mensen inclusief hun ambities en drijfveren en de lol om te ondernemen waarbij je goede ideeën omzet in mooie resultaten en ik het heerlijk vindt om de gevestigde orde uit te dagen..

 

Wat ik het mooiste vind aan SCHAAL+? Dat is heel eenvoudig. Dat is samen met het team te realiseren waar we in geloven. Om jong digitaal talent een enorme versnelling te geven in hun carrière door ze te ontwikkelen als T-shaped marketeers en organisaties een boost te geven in hun digitale DNA door de inzet van datzelfde talent. Deelname aan het Digital Talent traineeship betekent voor talent het doorlopen van een hele steile leer- en ervaringscurve en voor organisaties instroom van energie en het delen van nieuwe kennis en ervaringen ingebracht buitenaf, zodat innovatie prominent op de agenda staat. Het mooie is dat we dit in de praktijk dagelijks ook echt zien werken!