Deel deze vacature

User experience design programma

Als user experience designer sla je de brug tussen technologie en mensen. In dit programma ontwikkel je de kennis en vaardigheden waarmee je dit in praktijk kunt brengen. Het UX design programma bestaat uit drie belangrijke thema’s uit de UX design praktijk: UX research, UX design en Project skills.

Ik wil solliciteren
ux design

Drie thema’s

‘UX research’ staat in het teken van praktische onderzoeksmethoden om meer te leren over gebruikers. Bij ‘UX design’ ga je dieper in op het creëren van oplossingen en het vormgeven daarvan. Bij ‘Project skills’ leer je hoe je jouw rol als user experience designer het beste kunt uitvoeren in de context van Agile/Lean projectmethodes.

Persoonlijke ux design coach

Je wordt door jouw persoonlijke SCHAAL+ coach begeleid bij de invulling van jouw rol als user experience designer bij de opdrachtgever. Deze coach is zelf een ervaren UX designer en biedt jou de handvatten om je skills verder te ontwikkelen door ‘training on the job’ en helpt jou je draai te vinden als user experience designer.

Actuele kennis

We vinden het belangrijk dat je beschikt over actuele kennis. Het vakgebied user experience design is continu in beweging en dit betekent dat je voortdurend te maken krijgt met nieuwe technologieën en veranderende business modellen. Tijdens de masterclasses en bootcamps spelen we daarom in op de meest actuele ontwikkelingen.


ux design

Je bent geschikt voor het UX design programma als je:

  • Technologie leuk vindt en echt enthousiast wordt van mensen
  • Passie hebt voor UX design
  • Een afgeronde (UX) design opleiding hebt (hbo/wo)
  • Je verder wilt ontwikkelen tot UX design talent
  • Je direct aan de slag wil bij opdrachtgevers
  • Maximaal 2 jaar werkervaring hebt als UX designer
Ik wil solliciteren